Pasta pietruszkowo-kokosowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 617
Pasta pietruszkowo-kokosowa
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 kg pietruszki (korzeń)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych
  • sól

Opis przygotowania:

Pietruszkę umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, przełożyć do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry i dodać do pietruszki w mikserze. Następnie wsypać do tego wiórki kokosowe i wlać sok z limonki i oliwę z oliwek. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masą, po czym wyłożyć na talerz. Gotową pastę podawać jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.

0 komenatrzy

Podobne przepisy