Rurki z szynką, parmezanem i szpinakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Rurki z szynką, parmezanem i szpinakiem

    Dodane przez: wd2005

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 30 g makaronu rurki
  • 25 g szynki parmeńskiej
  • 2 łyżki tartego parmezanu w plastrach
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek świeżego szpinaku
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania

Szpinak umyć, osączyć z wody i przełożyć do miski. Makaron rurki przesypać do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do szpinaku w misce. Następnie dodać do tego plastry szynki parmeńskiej. Całość skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki. Wszystko posypać tartym parmezanem oraz pieprzem świeżo zmielonym.

0 komentarzy

Podobne przepisy