Sernik jogurtowy z miodem i pistacjami

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2057
Sernik jogurtowy z miodem i pistacjami
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml płynnego miodu lipowego
  • 3 łyżki pistacji
  • 2 łyżki masła do wysmarowania tortownicy
  • Masa serowa:
  • 600 twarogu sernikowego
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 0,5 szklanki cukru

Opis przygotowania:

Przygotować masę serową: twaróg sernikowy przełożyć do miski i wlać do niej jogurt naturalny. Wsypać do tego mąkę, cukier, wbić jajka i wlać ekstrakt waniliowy. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, po czym wszystko przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika oraz tortownicy, polać miodem lipowym i posypać pistacjami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów