Mus czekoladowy z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1549
Mus czekoladowy z awokado
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 350 g mlecznej czekolady
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę do miski. Czekoladę mleczną połamać na drobne kawałeczki, przełożyć je do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Do rozpuszczonej czekolady wsypać kakao, szczyptę soli, wlać syrop z agawy i ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać, po czym ściągnąć z ognia, dodać do tego pokrojone awokado, ponownie wymieszać i przelać do małych miseczek. Wszystko wstawić na 2 godziny do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów