Polędwica wołowa z imbirem, szpinakiem i melonem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Polędwica wołowa z imbirem, szpinakiem i melonem

    Dodane przez: arek

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 4 cm świeżego imbiru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 zielony melon
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa, mięso oraz melona umyć i osączyć z wody. Polędwicę pokroić w cienkie plastry. Imbir obrać ze skóry i pokroić w cienka słomkę. Dymkę obrać ze skory, po czym razem ze szczypiorkiem drobno posiekać. Szpinak pokroić na kawałki. Melona obrać ze skóry, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni i zeszklić na nim pokrojony wcześniej imbir. Do zeszklonego imbiru dodać pokrojoną dymkę i polędwicę, oprószyć szczypta soli, pieprzu, zalać sosem sojowym i smażyć do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, całość ściągnąć z ognia, dodać do tego pokrojony szpinak, melona oraz szczypiorek, wymieszać i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy