Ryż ze szpinakiem i chili

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Ryż ze szpinakiem i chili

    Dodane przez: iwona

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 szklanka ryżu Basmati
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Papryczkę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić drobno. Szpinak rozmrozić. Ryż opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać papryczkę chili i smażyć razem przez 30 sekund. Potem dodać tego ryż i rozmrożony szpinak, wymieszać i smażyć przez kolejne 30 sekund. Następnie całość zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i gotować do miękkości ryżu. Następnie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy