Fettuccine z serem i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1553
Fettuccine z serem i warzywami
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 g makaronu fettuccine
  • 20 g sera ricotta
  • 3 g kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę przełożyć do miski. Kiełki fasoli mung sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i dodać do rukoli. Następnie papryczkę chili, pozbawić nasion, pokroić drobno i dodać do składników w misce. Warzywa skropić sokiem cytrynowym, oprószyć szczyptą soli, białym pieprzem i dokładnie wymieszać. Następnie makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do całości. Wszystko posypać pokruszonym serem ricotta oraz tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów