Łosoś z cieciorką, szpinakiem i majonezem

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 690
Łosoś z cieciorką, szpinakiem i majonezem
jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g cieciorki
  • 25 g wędzonego łososia w plastrach
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Cieciorkę opłukać pod bieżąca wodą, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Do odcedzonej jeszcze ciepłej cieciorki wlać oliwę z oliwek oraz sok cytrynowy, wymieszać i wyłożyć na talerz. Szpinak umyć, osączyć z wody i dodać do cieciorki na talerzu. Potem dodać do tego plastry wędzonego łososia i wszystko wyłożyć majonezem.

0 komenatrzy