Miecznik w sosie brava

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Miecznik w sosie brava

    Dodane przez: iwona

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 400 g filetów z miecznika
  • 4 łyżki oleju
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały
  • Sos:
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu łagodnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 łyżeczki sosu tabasco
  • 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki chili
  • 0,5 łyżeczki cukru

Opis przygotowania

Filety rybne oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Rukolę wyłożyć na talerz. Filety z miecznika oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego i smażyć je do miękkości na patelni z obu stron na mocno rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do rukoli na talerzu.

Przygotować sos: czosnek obrać ze skóry, przepuścić go przez praskę i przełożyć do miski. Do czosnku dodać majonez, keczup i sos tabasco. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, cukrem i mieloną papryką chili. Następnie dokładnie rozmieszać trzepaczką i nałożyć je na usmażoną wcześniej rybę.

0 komentarzy

Podobne przepisy