Roladki z sałaty i mięsa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3122
Roladki z sałaty i mięsa
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 15 g wędzonego boczku
  • 3 łyżki oleju
  • 2,5 łyżki sosu ostrygowego Tao Tao
  • 2 papryczki czerwone chili
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę lodową podzielić na liście. Papryczkę chili posiekać drobno. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony i smażyć go do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy dodać do tego mięso mielone, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do chwili aż mięso zmieni kolor na ciemniejszy. Wówczas dodać do tego pokrojoną papryczkę chili i sos ostrygowy. Całość wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i zawinąć w liście sałaty lodowej.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów