Sałatka fasolowa z jabłkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1895

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 3 jabłka
  • 2 ogórki korniszony
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 1 duży por
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sok z jednej cytryny
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej

Opis przygotowania:

Otworzyć puszki z fasolą i odsączyć zalewę. Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć nasiona i pokroić w kostkę. Por po oczyszczeniu przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki. Ugotowane ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę razem z ogórkami. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać oliwę, sok z cytryny, sos sojowy, musztardę miodową, rozgnieciony czosnek oraz łyżeczkę ziół prowansalskich. Całość wymieszać, doprawić solą, pieprzem i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów