Kalafior z cieciorką i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2054
Kalafior z cieciorką i szpinakiem
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g cieciorki
  • 3 łyżki masła
  • 1 kalafior
  • 1 łyżka bułki tartej
  • pęczek szpinaku
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cieciorkę przełożyć do rondla, zalać ją 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć go do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, wsypać do niego bułkę tartą i dodać do tego ugotowanego kalafiora. Składniki dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego ugotowaną cieciorkę, ponownie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów