Kalafior z cieciorką i szpinakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kalafior z cieciorką i szpinakiem

    Dodane przez: wd2005

    jules / CC-BY 2.0

  • Kalafior z cieciorką i szpinakiem

    Dodane przez: wd2005

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g cieciorki
  • 3 łyżki masła
  • 1 kalafior
  • 1 łyżka bułki tartej
  • pęczek szpinaku
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cieciorkę przełożyć do rondla, zalać ją 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć go do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, wsypać do niego bułkę tartą i dodać do tego ugotowanego kalafiora. Składniki dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego ugotowaną cieciorkę, ponownie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy