Daktyle nadziewane

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Daktyle nadziewane

    Dodane przez: iwona

    jules / CC-BY 2.0

Składniki

  • 450 g suszonych daktyli bez pestek
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 150 g masła orzechowego
  • 50 g mielonych orzechów pekan
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania

Daktyle suszone sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i nałożyć ja na sparzone wcześniej daktyle. Następnie mielone orzechy wymieszać z misce z masłem orzechowym i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy