Komosa ryżowa z jarmużem i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2430
Komosa ryżowa z jarmużem i śmietaną
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 2 szklanki komosy ryżowej
  • pęczek świeżego jarmużu
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Jarmuż umyć i osączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć ją do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego pokrojony wcześniej jarmuż. Doprawić go do smaku szczyptą soli, pieprzu białego, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu pod przykryciem. Potem dodać do niego odparowaną komosę ryżowa, dokładnie wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i nałożyć na nie śmietanę kremówkę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów