Sałatka warzywna z tuńczykiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 g tuńczyka w zalewie własnej
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 4 rzodkiewki
  • 1 szklanka fasoli Jaś
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek rukoli
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Fasole zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, moczyć przez 1 godzinę, potem ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła, odcedzić i przełożyć do miski. Pozostałe warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę pokroić na kawałki i przełożyć do fasoli w misce. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki i dodać składników. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce jarzynowej do warzyw w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Następnie tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić na małe kawałeczki i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy