Miks marchewkowy z serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 20 g białego sera twarogowego
  • 1 kg marchwi
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • 1 łyżka łuskanych nasion dyni
  • natka kolendry
  • sól

Opis przygotowania

Marchew umyć, obrać ze skóry i podzielić ją na dwie połowy. Jedną połowę przepuścić przez sokowirówkę i wycisnąć z niej sok. Wyciśnięty sok marchewkowy połączyć z serem twarogowym w misce. Następnie oba składniki razem zmiksować mikserem i przełożyć na talerz. Drugą połowę marchewki pokroić w talarki, przełożyć do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkość, odcedzić i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać czarnym sezamem, łuskanymi nasionami dyni i posypać natka kolendry.

0 komentarzy

Podobne przepisy