Bawarka mrożona

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1519
Bawarka mrożona
fot. kadorin / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 3 szklanki mleka
  • 6 łyżeczek herbaty sypanej
  • 8 łyżeczek cukru
  • 4 kieliszki koniaku
  • 1 filiżanka wody

Opis przygotowania:

Mleko zagotować i przestudzić. Herbatę zaparzyć w czajniczku, a esencję wlać do przestudzonego mleka. Dodać cukru, zamieszać i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyciągnąć, wlać koniak, wymieszać i ponownie odstawić do lodówki na 15 minut. Gotową bawarkę nalać do filiżanek i podawać do spożycia.

0 komenatrzy

Podobne przepisy