Bawarka mrożona

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Bawarka mrożona

    Dodane przez: wd2005

    kadorin / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 3 szklanki mleka
  • 6 łyżeczek herbaty sypanej
  • 8 łyżeczek cukru
  • 4 kieliszki koniaku
  • 1 filiżanka wody

Opis przygotowania

Mleko zagotować i przestudzić. Herbatę zaparzyć w czajniczku, a esencję wlać do przestudzonego mleka. Dodać cukru, zamieszać i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyciągnąć, wlać koniak, wymieszać i ponownie odstawić do lodówki na 15 minut. Gotową bawarkę nalać do filiżanek i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy