Rabarbar z lodami i pasztetem śliwkowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 30 g pasztetu gęsiego ze śliwką
  • 4 gałki lodów cytrynowych
  • 4 łodygi rabarbaru
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 2 szklanki wody

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki, przełożyć do rondla, zalać go 2 szklankami wody z miodem i szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do niego po jednej gałce lodów cytrynowych i pokrojony w cienkie plastry pasztet ze śliwką.

0 komentarzy

Podobne przepisy