Rabarbar z lodami i pasztetem śliwkowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 615
Rabarbar z lodami i pasztetem śliwkowym
fot. secretlondon123 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g pasztetu gęsiego ze śliwką
  • 4 gałki lodów cytrynowych
  • 4 łodygi rabarbaru
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 2 szklanki wody

Opis przygotowania:

Rabarbar umyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki, przełożyć do rondla, zalać go 2 szklankami wody z miodem i szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie dodać do niego po jednej gałce lodów cytrynowych i pokrojony w cienkie plastry pasztet ze śliwką.

0 komenatrzy

Podobne przepisy