Babeczki ziemniaczane

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki tartego sera
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na miękko. Ugotowane przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać soli, pieprzu, masła, wbić dwa całe jajka. Dodać do tego połowę skrojonej drobno natki pietruszki, a drugą połowę zostawić do dekoracji. Wszystkie składniki rozetrzeć w naczyniu, następnie wyłożyć nimi wysmarowane masłem foremki (od małych babeczek), posypać wierzch tartym serem i piec w mocno nagrzanym piekarniku 180 stopni C. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć z foremek na talerz, posypać natką zielonej pietruszki i podawać na gorąco.

0 komentarzy

Podobne przepisy