Ogórki faszerowane jajkiem i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1269

Składniki:

  • 4 zielone ogórki
  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • pęczek drobnego szczypiorku

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki pozbawić końcówek, przekroić na połówki, wydrążyć z nich środki i posiekać drobno do miski. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych ogórków w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do tego majonez, wymieszać, przełożyć łyżką do wydrążonych ogórków i udekorować szczypiorkiem

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów