Pikantna zupa z cieciorki i fasoli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5659
Pikantna zupa z cieciorki i fasoli
fot. mava / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 por naciowy
  • 1 żółta papryka
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 puszka (425 ml ) cieciorki
  • 1 puszka (370 ml) fasoli
  • 15 dag mrożonego zielonego groszku
  • 15 dag gotowych zacierek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Obraną cebulę posiekaj. Seler i paprykę pokrój na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju zasmaż przecier pomidorowy i mieloną paprykę. Podlej 1/4 litra wody. Dorzuć warzywa, krótko zagotuj. Przypraw solą i pieprzem. Cieciorkę oraz fasolę osącz, dodaj do przygotowanej mieszanki. Następnie dodaj mrożony groszek, podlej 750 ml wody i gotuj przez 15 minut. W tym czasie ugotuj zacierki w osolonej wodzie. Zupę jeszcze raz przypraw do smaku, dodaj ugotowane zacierki. Posyp posiekaną natką selera. Można także posypać świeżą kolendrą.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów