Tortilla z jajecznicą i kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 707
Tortilla z jajecznicą i kaparami
fot. Janet Hudson / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 placki tortilli
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 łyżki mleka
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Placki tortilli wysmarować letnią wodą, przeciąć na połówki i wyłożyć nimi odpowiednie małe okrągłe foremki do ciasta. Następnie jajka wbić do rondla i wlać do nich mleko. Składniki w rondlu doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, razem dokładnie roztrzepać widelcem, przelać do foremek z tortillą, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy całość wyciągnąć z piekarnika oraz foremek i przełożyć na talerz. Kapary osączyć z zalewy i posypać nimi potrawę.

0 komenatrzy

Podobne przepisy