Tatar z łososia

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2553
Tatar z łososia
fot. nickgraywfu / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 600 g filetów z surowego łososia
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tabasco

Opis przygotowania:

Łososia i szczypiorek zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić drobno i dodać do ryby. Dodać do tego sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą, pieprzem i tabasco. Całość wymieszać i nakładać łyżką na talerz formując małe kotleciki. Gotowy tatar przybrać listkami sałaty, ogórkiem kiszonym lub rzeżuchą.

0 komenatrzy

Podobne przepisy