Tatar z łososia

wd2005

Autor:

Przepisów: 3578

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 600 g filetów z surowego łososia
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tabasco

Opis przygotowania

Łososia i szczypiorek zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić drobno i dodać do ryby. Dodać do tego sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą, pieprzem i tabasco. Całość wymieszać i nakładać łyżką na talerz formując małe kotleciki. Gotowy tatar przybrać listkami sałaty, ogórkiem kiszonym lub rzeżuchą.

0 komentarzy

Podobne przepisy