Gryka ze śmietaną i łososiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Gryka ze śmietaną i łososiem

    Dodane przez: iwona

    fugzu / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g wędzonego łososia w plastrach
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • pęczek zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania

Koperek zielony opłukać pod bieżącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i pokroić drobno. Kaszę gryczaną dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć ją do rondla, zalać dwoma szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Następnie do odparowanej kaszy dodać masło i ubić oba składniki tłuczkiem. Po ubiciu przełożyć je na talerz i nałożyć śmietaną oraz plastry wędzonego łososia i posypać pokrojonym zielonym koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy