Homar w cieście z płatkami owsianymi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2186
Homar w cieście z płatkami owsianymi
fot. cchen / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 mrożony homar
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • olej do głębokiego smażenia
  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:

Homara rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na małe kawałki.

Przygotować ciasto: mąkę przesypać do miski, wymieszać ze szczyptą soli, wbić do tego jajko, wlać mleko kokosowe i wyrobić ciasto.

W wyrobionym cieście namoczyć kawałki pokrojonego homara i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, po czym ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.

Wszystko posypać płatkami owsianymi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów