Kasztany z bulionie z kolendrą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1303
Kasztany z bulionie z kolendrą
fot. Andrea_Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g jadalnych kasztanów
  • 4 gałązki natki świeżej kolendry
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • sól

Opis przygotowania:

Kasztany oraz natkę zielonej kolendry umyć. Następnie kasztany ponacinać w górnej ich części i przełożyć do rondla, zalać je połową bulionu warzywnego (drugą połowę bulionu pozostawić do dalszego gotowania) i gotować przez 10 minut na dużym ogniu. Po ugotowaniu kasztany ściągnąć z ognia, odcedzić z bulionu, obrać ze skóry, z powrotem przełożyć do rondla z bulionem, w którym się gotowały, dodać do tego masło, natkę zielonej kolendry i wlać pozostały bulion. Całość postawić na średnim ogniu i gotować jeszcze przez 15 minut. Przed końcem gotowania wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać, po czym ściągnąć z ognia i przelać do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów