Pomidory nadziewane

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 6 dużych pomidorów
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Pomidory umyć, ściąć wierzch (nie wyrzucać) i wydrążyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, poddusić na margarynie, aż się zeszkli. Potem dodać do niej poszatkowane pieczarki i smażyć ok. 20 minut. Na końcu dodać pokrojony miąższ pomidorów, tartą bułkę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą wypełnić wydrążone pomidory, przykryć odciętymi wcześniej wierzchami. Zapiekać w piekarniku podlewając wodą. Podawać z pieczywem.

0 komentarzy

Podobne przepisy