Łososiowa rolada

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3518
Łososiowa rolada
fot. tremaine.lea / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g łososia wędzonego
  • 250 g serka homogenizowanego
  • 4 naleśniki
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 pęczek zielonego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Serek utrzeć z masłem, zmiażdżonym czosnkiem, dodając do tego sól, pieprz oraz pokrojony drobno koperek. Część koperku zostawić do dekorowania talerzy. Na naleśniki nałożyć roztarty serek i łososia pokrojonego na cienkie plastry. Naleśniki zawijamy, kroimy je pod skosem na kilka części i spinamy je patyczkami, aby się nie rozlatywały. Wierzch naleśników dekorujemy gałązkami zielonego koperku. Gotowe roladki wkładamy do lodówki na 20 minut.

0 komenatrzy

Podobne przepisy