Ryż z serem, groszkiem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2396
Ryż z serem, groszkiem i pomidorami
fot. Rooey202 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g sera feta
  • 2 pomidory
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 szklanka świeżego zielonego groszku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Groszek zielony świeży dodać do pokrojonych pomidorów. Ser feta rozdrobnić na małe kawałeczki i dodać do składników w misce. Następnie ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i dodać do składników w misce wraz z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i dokładnie wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów