Tacos z guacamole

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 767
Tacos z guacamole
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g tacos
  • Guacamole:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz biały
  • natka kolendry

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miski i rozgnieść go widelcem na drobna miazgę. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do rozgniecionego awokado. Czosnek obrać ze skory, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce wraz z posiekaną drobno natką kolendry. Całość skropić sokiem z limonki, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać, przełożyć do odpowiedniego naczynia i podawać z tacos.

0 komenatrzy

Podobne przepisy