Tacos z guacamole

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Tacos z guacamole

    Dodane przez: iwona

    Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 200 g tacos
  • Guacamole:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz biały
  • natka kolendry

Opis przygotowania

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ przełożyć do miski i rozgnieść go widelcem na drobna miazgę. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do rozgniecionego awokado. Czosnek obrać ze skory, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce wraz z posiekaną drobno natką kolendry. Całość skropić sokiem z limonki, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać, przełożyć do odpowiedniego naczynia i podawać z tacos.

0 komentarzy

Podobne przepisy