Croissanty zapiekane z szynką i oscypkiem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Croissanty zapiekane z szynką i oscypkiem

    Dodane przez: arek

    Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 4 plastry oscypka
  • 2 croissanty
  • 2 plastry szynki wędzonej
  • 2 liście sałaty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pomidor

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Croissanty przekroić na połówki i wysmarować oliwą z oliwek. Na dolną warstwę nałożyć plastry szynki wędzonej, oscypka, sałatę i pokrojone pomidory. Całość nakryć górną warstwą, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do chwili, aż oscypek zacznie się roztapiać.

0 komentarzy

Podobne przepisy