Croissanty zapiekane z szynką i oscypkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 908
Croissanty zapiekane z szynką i oscypkiem
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 plastry oscypka
  • 2 croissanty
  • 2 plastry szynki wędzonej
  • 2 liście sałaty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pomidor

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Croissanty przekroić na połówki i wysmarować oliwą z oliwek. Na dolną warstwę nałożyć plastry szynki wędzonej, oscypka, sałatę i pokrojone pomidory. Całość nakryć górną warstwą, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do chwili, aż oscypek zacznie się roztapiać.

0 komenatrzy

Podobne przepisy