Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3464

Składniki:

  • 50 dag schabu środkowego
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • żółtko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:

Schab pociąć w cienkie plasterki, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak udusić na patelni, dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek i żółtko. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masą szpinakową posmarować plastry mięsa. Zwinąć je ciasno, obwiązać nicią i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Roladki podawać z ryżem na sypko i świeżmi warzywami. Dobrze smakują posypane świeżymi ziołami, np. bazylią.

Autor: magdam

0 komenatrzy

Podobne przepisy