Bitki wieprzowe

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1/2 kg schabu
  • 1 łyżka masła
  • 30 dag truskawek
  • 2 łyżki oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 4 łyżki czerwonego wina

Opis przygotowania

Schab opłukać, osuszyć, pokroić na 8 bitek. Lekko rozbić je tłuczkiem, posolić, popieprzyć, obsmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Przełożyć do rondla, dodać połowę umytych truskawek, masło i gałkę muszkatołową. Podlać winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (uzupełniać parujący sos). Dodać pozostałe truskawki, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z ryżem.

0 komentarzy

Podobne przepisy