Racuchy z truskawkami

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 5 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru i rodzynek
  • szklanka mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki brandy
  • 25 dag truskawek
  • cukier puder
  • olej
  • łyżeczka skórki z pomarańczy

Opis przygotowania

Roztopione masło, połowę cukru, rodzynki i skórkę z pomarańczy wymieszać ze szklanką wody. Ucierając dodać mąkę oraz roztrzepane jajka. Odstawić. Resztę cukru rozpuścić w 1/4 szklanki wody, dodać umyte, odszypułkowane truskawki i dusić przez 5 minut. Ostudzić i zmiksować z brandy. Na głębokim oleju usmażyć racuszki z ciasta, osączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem. Polać sosem.

0 komentarzy

Podobne przepisy