Grzanki z parówkami, boczkiem i warzywami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oleju
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 2 parówki drobiowe
  • 2 kromki chleba pszennego
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 awokado
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w plastry i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonego awokado. Pomidory pokroić drobno i dodać do składników w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Następnie pokrojone składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie wymieszać. Kromki chleba wysmarować dwoma łyżkami oleju, zrumienić je z obu stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i przełożyć na talerz. Parówki drobiowe obwinąć plastrami wędzonego boczku, przełożyć je na 2 łyżki rozgrzanego oleju na patelni i również przyrumienić na średnim ogniu. Przyrumienione ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i nałożyć na zrumieniony chleb. Na to nałożyć wszystkie pokrojone i wymieszane wcześniej składniki. Całość polać jogurtem greckim, keczupem i musztardą.

0 komentarzy

Podobne przepisy