Cukinia z awokado i pistacjami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Cukinia z awokado i pistacjami

    Dodane przez: iwona

    joyosity / CC-BY 2.0

Składniki

  • 2 młode, zielone cukinie
  • 2 łyżki pistacji
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 0,5 szklanki soku cytrynowego
  • 0,5 łyżeczki soli morskiej

Opis przygotowania

Cukinie z awokado umyć i osączyć z wody. Cukinie pokroić w cienkie, podłużne plastry i wyłożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej cukinii. Następnie sok cytrynowy przelać do kubka, wlać do niego oliwę z oliwek, dodać sól morską, skórkę cytrynową, suszony tymianek i wymieszać. Wymieszanymi składnikami zalać pokrojone składniki na talerzu, po czym wszystko posypać pistacjami i wstawić na 30 minut do lodówki.

0 komentarzy

Podobne przepisy