Panzanella

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 751
Panzanella
fot. joyosity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 8 pomidorków cherry
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 listki świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz biały
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Pomidorki oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidorki przekroić na połówki i przełożyć do miski. Kromki chleba tostowego pokroić w dużą kostkę, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni. Po usmażeniu osączyć go z tłuszczu i dodać do pokrojonych pomidorków. Wszystko posypać pokrojonymi listkami bazylii.

0 komenatrzy

Podobne przepisy