Panzanella

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Panzanella

    Dodane przez: iwona

    joyosity / CC-BY 2.0

Składniki

  • 8 pomidorków cherry
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 listki świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz biały
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Pomidorki oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidorki przekroić na połówki i przełożyć do miski. Kromki chleba tostowego pokroić w dużą kostkę, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni. Po usmażeniu osączyć go z tłuszczu i dodać do pokrojonych pomidorków. Wszystko posypać pokrojonymi listkami bazylii.

0 komentarzy

Podobne przepisy