Kawa mrożona z miętą i bitą śmietaną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml zimnego mleka 2%
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej espresso
  • 2 łyżeczki likieru miętowego
  • 2 łyżki kruszonego lodu
  • 1 łyżka całych ziaren kawy do dekoracji
  • 1 łyżeczka tartej czekolady
  • 0,5 łyżki cukru pudru

Opis przygotowania

Do miksera wrzucić kruszony lód, zasypać go kawą rozpuszczalną, zalać likierem miętowym, mlekiem, całość zmiksować i przelać do szklanki. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę, a po ubiciu przełożyć ją do szprycy i wycisnąć na całość. Wszystko posypać tartą czekoladą, przełożyć na tackę i udekorować całymi ziarnami kawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy