Spaghetti zielone z krewetkami i parmezanem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Spaghetti zielone z krewetkami i parmezanem

    Dodane przez: arek

    Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 150 g mrożonego szpinaku
  • 150 g mrożonego zielonego groszku
  • 30 g makaronu spaghetti
  • 30 g mrożonych krewetek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Wszystkie mrożone składniki rozmrozić. Krewetki oczyścić z części niejadalnych. Zielony groszek razem ze szpinakiem przełożyć do jednego rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i zmiksować mikserem. Następnie dodać do tego makaron i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać oczyszczone wcześniej krewetki, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Po tym czasie do smażonych krewetek wsypać bułkę tartą i tarty parmezan. Całość wymieszać i smażyć do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy