Mexico City Shot

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 784
Mexico City Shot
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 ml tequili
  • 20 ml grenadyny
  • 20 ml sok z limonki
  • 5 kostek lodu
  • 1 łyżka śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka tartej skórki z limonki

Opis przygotowania:

Do shakera wlać tequilę, sok z limonki, grenadynę i wymieszać, energicznie wstrząsając przez 30 sekund. Następnie przelać do szklanki z lodem. Śmietanę kremówkę przełożyć do kubka, zmiksować ją małym mikserem na sztywną pianę i dodać do całości. Wszystko udekorować tartą skórką z limonki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy