Tofu z makiem, powidłami, pomidorem i tymiankiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3492

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g jedwabistego tofu
  • 6 pomidorków cherry
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki wrzącej wody
  • 1 łyżka maku
  • pęczek świeżego tymianku
  • sól

Opis przygotowania

Tymianek oraz pomidorki umyć i osączyć z wody. Tymianek wyłożyć na talerz. Pomidorki pokroić w ćwiartki, oprószyć je szczyptą soli i dodać do tymianku na talerzu. Mak sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Tofu podzielić na porcje, wysmarować je powidłami, posypać sparzonym makiem i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy