Sałatka litewska z łosososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1021

Składniki:

  • 1 kg filetów z łososia
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 3 ziemniaki
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 szklanka majonezu
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 2 jajka
  • sól
  • 2 łyżki chrzanu

Opis przygotowania:

1 . Włoszczyznę obieramy i myjemy . Gotujemy wywar . Rybę myjemy , wkładamy do wywaru i gotujemy 20 minut . Wyjmujemy i kroimy w kawałki . Szczypiorek myjemy i osuszamy . kilka piórek odkładamy , resztę siekamy . Jajka gotujemy na twardo . Obieramy i kroimy w ćwiartki . Ziemniaki myjemy i gotujemy . Studzimy , obieramy i z ogórkami kroimy w kostkę .
2 . Rybę , ziemniaki i ogórki mieszamy z chrzanem i szczypiorkiem . Solimy . Majonez doprawiamy sokiem z cytryny , polewamy sałatkę . Mieszamy . Dekorujemy piórkami szczypiorku i jajkami . Podajemy z ciemnym pieczywem .

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów