Sałatka z dzikim ryżem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 zielona cykoria
  • 1 szklanka dzikiego ryżu
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Łodygi selera naciowego pokroić na małe kawałki, przełożyć do rondla, po czym zalać je dwoma szklankami lekko osolonej wody i gotować przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie dodać do nich podzieloną na liście cykorię i gotować jeszcze przez 1 minutę. Następnie gotowane składniki odcedzić i przełożyć na talerz. Dziki ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać dwoma szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wymieszać z warzywami na talerzu. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy