Cukinia zapiekana z boczkiem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1275
Cukinia zapiekana z boczkiem i serem
fot. lejoe / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 g wędzonego boczku w plastrach
  • 25 g żółtego sera Gouda w plastrach
  • 1 zielona cukinia
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cukinię umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i mielonej papryki. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia, nałożyć na nie plastry wędzonego boczku i całość nakryć plastrami sera Gouda. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C stopni i piec do chwili, aż ser całkowicie się roztopi.

0 komenatrzy

Podobne przepisy