Xi gua lao

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Xi gua lao

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 1 arbuz (ok. 1 kg)
  • 250 ml wody
  • 1,6 g cukru waniliowego
  • 1,5 łyżki agaru
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 0,5 szklanki suszonych wiśni

Opis przygotowania

Arbuza umyć, pokroić na kawałki i przełożyć na talerz. Następnie suszone wiśnie sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Wlać do rondla wodę, dodać do niej sparzone wiśnie, wsypać cukier waniliowy i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane składniki ściągnąć z ognia, wsypać do nich agar, dokładnie wymieszać, przestudzić i zalać nimi miąższ arbuza. Przed podaniem całość włożyć do lodówki i zamrozić.

0 komentarzy