Sałatka z marynowaną rzodkwią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2471
Sałatka z marynowaną rzodkwią
fot. Gary Soup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 słodkie jabłka
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 łyżki tłuczonych pistacji
  • Marynata:
  • 1 łyżka cukru
  • 1 biała rzodkiew
  • 0,5 szklanki octu jabłkowego

Opis przygotowania:

Owoce oraz rzodkiew umyć i osączyć z wody.

Przygotować marynatę: rzodkiew obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Następnie ocet jabłkowy wymieszać z cukrem, po czym wymieszanymi składnikami zalać rzodkiew w misce.

Składniki zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć je z lodówki, odwinąć z folii i odcisnąć z nadmiary marynaty. Następnie jabłka z awokado obrać ze skóry, usunąć nasiona i pestkę. Jabłka pokroić w drobną kostkę, awokado pokroić w słomkę i dodać do odciśniętej rzodkwi. Całość posypać tłuczonymi pistacjami i wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów