Sałatka warzywna z wieprzowiną i curry

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g polędwicy wieprzowej
  • 300 g miąższu z dyni
  • 3 łyżki oleju
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek botwiny
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania

Botwinę sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Miąższ z dyni pokroić w dużą kostkę. Bakłażana pokroić na kawałki. Polędwice wieprzową pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonych składników dodać pokrojone mięso, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, curry i przyrumienić. Następnie dodać do tego pokrojone warzywa, doprawić je do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości składników. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do botwiny na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy