Jin deui

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Jin deui

    Dodane przez: admin

Składniki

  • 250 g pasty z czarnej fasoli
  • 2,5 szklanki mąki z kleistego ryżu
  • 1 szklanka sezamu
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Mąkę ryżową wymieszać z solą, wlać do tego letnią wodę i zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego ręcznie małe kulki i zrobić w nich wgłębienie palcem. Następnie łyżeczką włożyć w miejsce zagłębienia pastę z czarnej fasoli i ponownie uformować kulki. Następnie obtoczyć je sezamem i włożyć do mocno rozgrzanego na średnim ogniu , głębokiego oleju na patelni. Smażyć do chwili zarumienienia. Wtedy ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć do papilotek.

0 komentarzy