Jin deui

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 733
Jin deui
fot.

Składniki:

  • 250 g pasty z czarnej fasoli
  • 2,5 szklanki mąki z kleistego ryżu
  • 1 szklanka sezamu
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Mąkę ryżową wymieszać z solą, wlać do tego letnią wodę i zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego ręcznie małe kulki i zrobić w nich wgłębienie palcem. Następnie łyżeczką włożyć w miejsce zagłębienia pastę z czarnej fasoli i ponownie uformować kulki. Następnie obtoczyć je sezamem i włożyć do mocno rozgrzanego na średnim ogniu , głębokiego oleju na patelni. Smażyć do chwili zarumienienia. Wtedy ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć do papilotek.

0 komenatrzy