Grzanki z kaszanką, pistacjami, awokado i żurawiną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1732
Grzanki z kaszanką, pistacjami, awokado i żurawiną
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g tłuczonych pistacji
  • 50 g żurawiny do mięs
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 kromki chleba żytniego
  • 2 plastry kaszanki
  • 1 dojrzałe awokado
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Tłuczone pistacje przesypać do miski i zalać je 1 łyżką oliwy z oliwek. Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ dodać do składników w misce. Całość razem rozdrobnić widelcem. Kromki chleba żytniego przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, lekko je zrumienić i przełożyć na talerz. Następnie plastry kaszanki pozbawić skóry i przełożyć je na rozgrzaną oliwę na patelni. Kaszankę oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Zrumienioną ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i nałożyć na grzanki z chleba. Na to nałożyć rozdrobnione składniki z miski i żurawinę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów