Fasola z miodem i musztardą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Fasola z miodem i musztardą

    Dodane przez: wd2005

    yoppy / CC-BY 2.0

Składniki

  • 400 g białej fasoli w zalewie
  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
  • szczypta soli
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Fasolę osaczyć z zalewy. Na rozgrzanej patelni stopić 2 łyżki masła, dodać do tego miód, musztardę, mieloną gorczycę i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać osączoną wcześniej z zalewy fasolę, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz, posypać pokrojonym szczypiorkiem i dodać pozostałe, niestopione masło.

0 komentarzy

Podobne przepisy